Update 3
Door: jcverhoeven
13 Juni 2011 | Spanje, Madrid
Seau, het is alweer bijna een weekje geleden en weer tijd voor een update. Op het werk gaat het eigenlijk nog steeds wel goed. Ik heb vandaag en morgen eigenlijk niet zoveel te doen en dus tijd voor onder andere dit. Vandaag is me wel het één en het ander duidelijk geworden. Ik werk met Miguel en Dani(el) tot FIB2011. Zij zijn freelancers en gaan daarna terug naar hun eigen bedrijf dat ze samen hebben. Daarna werk ik nog even aan de evaluatie en afhandeling van FIB2011 en ga dan door naar een andere evenement wat plaats vindt 1, 2 en 3 september.
Dan even over de afgelopen dagen. Het is hier heel rustig in Madrid. Als ik thuis kom van het werken ben ik vaak heel moe, door het (proberen) Spaans praten en door het te verstaan. Dat kost wel een beetje moeite, maar ik merk wel vooruitgang. De siësta’s zijn nog iedere dag hetzelfde. Rond een uurtje of half drie ineens heel uitgebreid gaan eten en dan zo vol zitten dat je eigenlijk ’s avonds niks meer hoeft. Afgelopen week ben ik de buurt een beetje gaan verkennen. De straat die parallel loopt aan mijn straat is heel groot en heeft enorm veel winkels (voor Monique: Ja, ook een Zara, H&M en weet ik het wat allemaal). Verder ben ik dit weekend ook naar het stadion van het stierenvechten geweest, maar het leek wel of het dicht was want er was niet veel te doen. Toen maar door gegaan naar het centrum van Madrid. Daar is het enorm druk. Alleen maar toeristen, want de echte Madrilenen gaan in het weekend altijd naar kleine dorpjes (is mij verteld). Plaza Mayor (voor de niet-kenners onder ons: het grootste en bekendste plein van Madrid) staat vol met tentjes. Dat is allemaal voor die staking van de studenten ofzo.
Na even rond gelopen te hebben, zie ik ineens een paar mensen richting de straat rennen. Ik dacht hmn er is vast iets aan de hand en ik ga ook even een kijkje nemen. Bleek dat er een hele fiets tocht aan naakte mensen voorbij kwam. Volgens mij had dit ook met die staking te maken. Gisteren zijn er twee meisjes komen kijken naar een kamer die eind van de maand vrij komt in ons appartement. De eerste zou om 16.00 komen en de tweede om 17.00. De eerste kwam werd even rondgeleid en ging vrij vlug weer. Wat ik daarbij moet vermelden is dat ze een kind heeft, dus ik absoluut niet wil dat zij hier komt wonen. Ohja, ik stelde me voor en dan is het de bedoeling dat je twee kussen op de wang geeft. Aangezien wij in Nederland drie gewend zijn, ging ik natuurlijk daar weer de mist in. Leverde wel weer een hilarisch tafereel op. Nou moest het tweede meisje nog komen. Het was ondertussen al 18.00, dus ik dacht die komt niet meer. Ik ging maar even de straat op om even rond te lopen. Toen ik terug kwam bleek ze dus toch langs geweest te zijn. Die heb ik dus helaas gemist.
Het begint nu echt warmer te worden en dat houdt voorlopig niet meer op. Als je buiten op straat in de zon loopt, wil je toch echt liever in de schaduw lopen (dat scheelt echt veel).
Tot snel weer!
Tot snel weer!
14 Juni 2011 - 11:10
Monique:
Hee Janneman!
Leuk die naakte vrouwen (en mannen) op de fiets! hahah!
Ik had toch een keer zo'n artikeltje van de metro uitgescheurd over Madrid. Daar staat in dat je naar de rommelmarkt el Rastro moet gaan. Wellicht alleen op zondag, maar schijnt heel leuk te zijn.
Ik zal ook eens een kleine update van hier geven
- La gare is verkocht. De nieuwe bazin is Nathalie en zij had gister haar laastste werkdag bij de kruidenlucht. Vanaf 1 september is het van haar. De huidige baas en bazin willen meer tijd voor hun gezinnetje. Ik blijf er nog wel werken denk ik, als ik hetzelfde of meer verdien :p
- We hadden afgelope zaterdag mis voor Oma Corrie. Daarna gingen we naar tante Mario voor een kopje koffie. Toen lag er voor de tv ineens een MEGA grote, vol-met-bloed-gezogen vieze, om-toepasselijk-van-te-worden, dikke teek! Van bono dus want hummel was niet mee. Irene zag em en riep ons natuurlijk. Maar toen begon Emma: Nee, niet pakken, dat is mijn huisdiertje!! En ze deed een poging om dat vieze beest, die elk moment kon ontploffen van bloed, te pakken. Gelukkig was tante mario eerder en maakte het beest dood. Emma was uiteraard erg verdrietig met het verlies van haar huisdiertje.
- Papa en mama waren dit weekend niet thuis, met alle gevolgen van dien. Waar ik niet over kan praten.
- Zij waren naar NovaRock in Wenen. Dat was een grote bende zegt mama. Vorig jaar hadden ze tijdens het afbreken een lijk gevonden in een tentje.
- Dit weekend was oma in Roggel gaan eten, was geut ( niet erg boeiende info, maar ik typ nu de letterlijke woorden van mama)
- Vrijdag geeft Frans zijn afscheidsfeestje (half jaar Australie), verjaardag van Tom 18, en van Paultje 16. Dus reden voor een feestje aan de Sniederslaan 54.
- Mijn tentamen week is inzicht. Maar volgende week woensdag moet het er hopelijk al weer opzitten, mits ik geen her's/-ren heb.
- Irene wil ontslag nemen bij de Chinese en heeft gesoliciteerd bij de Hooiberg.
- Caroline doet niets anders dan haken en breien
Nou dat was de update wel weer!
Oja als je nog meer van die leuke feesten, partijen of evenementen hebt, zoals gay pride, kom maar door!
Heel veel plezier daar nog, geniet van alles. Jij begint alweer bijna aan je siesta!
Kusjes van ons allemaal! xxxx -
14 Juni 2011 - 11:19
Jan:
Siësta? Ik ga naar huis ;)
Flinke update trouwens!
Groetjes